Óvoda felújítás / Óvodafelújítás

ÓvodafelújításÓvodafelújítás

Projekt címe: Söptei óvoda felújítása

Kedvezményezett neve: Önkormányzat Söpte

Konzorciumi partner: Vas Megyei Önkormányzati Hivatal

Támogatók: A Magyar Állam és az Európai Regionális Fejlesztési Alap

Projekt azonosító száma: TOP-1.4.1-15-VS1-2016-00007

Támogatás összege: 49.991.709 Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2019.12.20.
 

Önkormányzat Söpte a Vas Megyei Önkormányzati Hivatallal alkotott konzorciumban sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett „TOP-1.4.1-15 A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével” című pályázati felhívásra, melynek keretében 49.992.600, - Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A TOP-1.4.1-15-VS1-2016-00007 azonosítószámú, Söptei óvoda felújítása című projekt támogatási szerződése 2017.06.02-án lépett hatályba.

A projekt keretében megvalósult beruházás építési engedély köteles tevékenység volt.

A kivitelezésre vonatkozó, a Kbt. 115. § (1) bekezdése szerinti közbeszerzési eljárás megindítására 2019. április 29-én került sor. A 2019. május 9-i ajánlattételi határidőig 3 db ajánlat érkezett be. A legkedvezőbb ajánlatot a „Szkendó” Építői és Mélyépítő Mérnöki Kft. adta. A nyertes ajánlattevővel a vállalkozási szerződést 2019. május 22-én kötötték meg.

A kivitelezési munkák a 2019. május 31-i munkaterület átadása után kezdődtek meg. A munkálatok az eredetileg tervezett ütem szerint valósultak meg. A műszaki átadás átvételi eljárás megindítására 2019. október 18-án, lezárására 2019. október 28-án került sor.

Az önkormányzat az elnyert 50 millió Ft-os európai uniós támogatáshoz további 15 millió Ft állami támogatást kapott, melynek segítségével a Söptei Óvoda épülete teljes egészében megújulhatott.

Az energetikai korszerűsítés keretében a szükséges épület gépészeti berendezések cseréje mellett homlokzati-, aljzat- és mennyezeti hőszigetelés készült a beruházás során, valamint az elavult nyílászárókat is kicserélték. Az épület tetőszerkezetét felújították, amelyre a megújuló energia hasznosítása érdekében napelemes rendszert is telepítettek, így az épület elektromosenergia-ellátása részben önfenntartó módon biztosíthatóvá vált.

A belső burkolatok, villamos szerelvények, vizesblokkok felújítása és cseréje is megtörtént, valamint az új festéssel az óvoda belső és külső megjelenése is tetszetősebbé vált.

Az akadálymentesítés megvalósulásával új mozgássérült parkolót alakítottak ki a főbejárat mellett, valamint elkészült az akadálymentes mellékhelyiség is.

Az épület felújítása mellett korszerű játszótéri eszközök beszerzésére is sor került, ami tovább növeli a bérbaltavári Söptei Óvoda szolgáltatásának színvonalát.

A projekt eredményeként összesen 30 db, 3-6 éves gyermek elhelyezését biztosító férőhely fejlesztése valósult meg.

A beruházást követően a felújított épület energetikai minőségi besorolás szerint „DD – Korszerű” kategóriába tartozik.

A Vas Megyei Önkormányzati Hivatal feladatkörébe tartozó projektmenedzsmenti feladatokat a projektmenedzser és pénzügyi menedzser folyamatos tevékenysége révén látta el.Csatolt fájl(ok):« Vissza az előző oldalra!

Önkormányzat Söpte - Magyar